11. marraskuuta 2009

Se-Se-SEATTLE

En millään osaa päättää, tykkäänkö Seattlesta vai en. Tykkäisin siitä varmasti enemmän, jos en tietäisi, minkälainen Vancouver on. Tämä blogaus on siis ihan täysin eturistiriitainen, mutta annan tulla silti. Saattaa olla, että rajanylitys painaa jotain näkymätöntä katkaisijaa mun päässä, mutta mä en tykkää amerikasta (ja siis kyllä, Kanada on aaaivan eri asia!). Tämä ei tietenkään ole totta, sillä rakastan New Yorkia. Yritän saada näitä ajatuksia kasaan, ja kertoa niistä hyvistä asioista Seattlessa.

Olenko aiemmin maininnut, että Seattleen on halvempi lentää kuin Vancouveriin? Niin se vaan menee, suunnilleen parisataa euroa. Näiden kahden kaupungin välin voi taittaa bussilla, noin 20€ suunta, bussimatka kestää nelisen tuntia. Siinä syy, miksi vietin parinviikon sisään hieman aikaa Seattlessa, T:n lennot kun saapuivat ja lähtivät sieltä.  Pidettiin majaa City Hostellissa, joka oli positiiivinen kokemus. Rakennus on vuosisadan alusta, ja se on aiemmin palvellut hienostohotellina. Vieressä on aiemmin sijainnut elokuvastudio, joten kaikki 20-luvun  tähdet ovat yöpyneet hostlassa. Mua kiehtoo ihan hulluna tällaiset tarinat! Nyttemmin hostelli on renovoitu (mikä se sana on suomeksi!), ja kaikissa huoneissa on taidetta paikallisten taiteilijoiden käsistä. Taiteilijat saivat maalata huoneet juuri sellaiseksi, kuin halusivat. Osa on nähnyt jo kuvia facebookissa, mutta tässä vielä kuva meidän huoneesta:

Mun lempipaikka Seattlessa on Pike Place Market, kauppahalli. Jos joku on nähnyt elokuvan Uneton Seattlessa, niin siinä elokuvassa pyöritään myös tässä kyseisessä kauppahallissa. Tai näin olen kuullut sanottavan, koska itse en ole elokuvaa nähnyt :) Rakastan paikkaa, koska se on niin täynnä ihmisiä, elämää, värejä, ääniä... tarinoita! Tässä hieman valokuvasatoa Pike Placesta.






Mun teki mieli ostaa tollainen chilinippu ihan vaan sen takia, että noi värit on todella upeat. Pike Place löytyy myös maailman ensimmäinen Starbucks. Tästä pääsenkin toiseen aiheeseen, joka on hyvin Seattlessa. Kahvi. Aikaisemminhan kirjoitin, että join elämäni parasta lattea Cyber-Dogissa, nettikahvilassa. Seattlessa löytyy paljon itsenäisiä pikku kahviloita, jotka paahtaa ja jauhaa itse kahvipapunsa. Tästä tuloksena on äärimmäisen maukasta ja hyvin tehtyä kahvia. Elämän pieniä iloja! Hostellin henkilökunnan suosituksesta läheltä löytyi mainio kahvila, Bedlam. Viime lauantaina listalta löytyi Perfect Latte-täydellinen latte, jota ei voinut ohittaa. Kahvin kaveriksi otin poikkeuksellisesti myös hyvin amerikkalaisittain donitsin, mutta minkälaisen! Tuplasuklaa, mutta luomu ja vegaaninen! Se oli paras donitsi ikinä. Namm.

Parasta Seattlessa on myös asiakaspalvelu. Saatoin toki olla hyvässä paikassa, sillä Hostellilla sain kyllä aivan erinomaista aspaa. Ehkä työntekijät olivat ylpeitä työpaikastaan, mutta apua ja vinkkejä löytyi joka tarpeeseen.

Kaikenkaikkiaan sanoisin, että jos tällä suunnalla liikkuu, Seattleen kannattaa pysähtyä päiväksi. Varsinkin jos sattuu olemaan sateeton päivä (niitä on 50 vuodessa) ja vielä parempi, jos paistaa aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti