8. tammikuuta 2010

Aktivismia

Ennen vuoden vaihdetta ja puolimatkan krouvin lähestyessä tajusin, että nyt olisi ehkä aika ruveta tekemään niitä asioita, mitä listassa oli ennen matkaan lähtöä. En usko aikatauluttamiseen ja pää kolmantena jalkana juoksemiseen listattuja asioita tehden, mutta mun listalla oli todella sellaisia asiota jotka haluan tehdä. Niiden siirtäminen on vaan ollut helppoa, olin jämähtänyt rutiineihin. Olenkin jo aikaisemmassa blogauksissa maininnut, että listalla oli jooga ja tanssiminen, näiden lisäksi oli selvitettävä lopultakin oma lautailuvarustustilanne ja yksinkertaisesti ruvettava snoukkaamaan Cypressillä!

Joogan aloitin viime viikon lauantaina, kun Yoga for the People tarjosi kolmenkymmenen päivän haastetta tiloissaan. YftP:n toiminta perustuu oppilaiden lahjoituksiin, opettajat opetavat ilmaiseksi ja kaikki tuotot ohjataan  Vancouver East Side-projekteihin. Tämä itäpuoli kaupungista on sitä kaikkein huonointa aluetta, jossa kodittomat, huumeet ja juopot liikkuvat. YftP:nkin tuotoilla pyritään kehittämään aluetta, ja tarjoamaan ihmisille parempia mahdollisuuksia. Tähän mennenssä olen ollut neljällä tunnilla, ja tällä hetkellä monet uudet pienet lihakset toitottavat olemassaolostaan. Olo on tuntien jälkeen ollut aina rentoutunut, ja vaikka asennot ovat vielä kovin vaikeita, huomaan selvää "avautumista" jumittavissa isoisssa lihaksissa.

Craigslistiltä löysin itselleni laudan, siteet ja kengät ja maanantaina laskin ensimmäistä kertaa mäkeä Cypressillä. Opin lautailemaan itsekseni (ystävien tuella ja avulla) joskus seitsemäntoista-talvisena, ja sen jälkeen olen mäkeä laskenut hyvin epäsäännöllisen säännöllisesti. Meno on ajoittain hieman huteraa, ja koska Cypressillä työsuhde-etuihin kuuluu opetus, olin eilen ensimmäisellä lautailutunnillani ikinä. Tekniikka ja homman helppous parantui tunnin aikana varmaan kolmesataa prosenttia. Ketään muita ei tunnilla ollut, joten sain kyllä ihan ensiluokkaista huomiota ja vinkkejä. Hymy oli taas korvissa kun opin ja osasin.

Ensiviikolla alkaa sitten vielä tanssahtelu, jota odotan innolla. En vielä ole päättänyt tarkasti, mitä alan tanssimaan. Muutenkin tämä itsensä aktivoiminen on tehnyt todella hyvää, ja olo ja mieli on parempi kun tekee asioita joista on unelmoinut ja pitää. Oli jo aikakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti